Plastične kace

Plastične kace (otvoreni vertikalni rezervoari) izrađuju se od polietilena visoke gustine (PEHD) otporne su na Sunčevo zračenje pa kao takve mogu se postavljati na otvorenom prostoru preko cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Postojane su na temperaturama od – 30 do + 60 stepeni Celzijusa.

Plastične kace su našle veliku primenu u poljoprivredi (za fermentaciju voća kao kace za kominu) povrća (kace za kiseli kupus) za skladištenje pijaće vode, za navodnjavanje sistema kap po kap zatim u hemijskoj industriji i slično.

Prednost ovih kaca je što su lagane za rukovanje, lako se peru pa se mogu koristiti za više namena.

 

OVE KACE SU TRAJNE

Dimenzije vertikalnih otvorenih rezervoara – plastičnih kaca

kace-sema-2

Posle upotrebe kace se mogu spakovati tako da zauzimaju mali prostor stavljanjem jedne u drugu.

pakovanje-kacaKace mogu biti i većih zapremina (prečnik i visina mogu se raditi po narudžbini). Po želji kupaca na kace stavljamo priključke od 1/2 “ do 2“. Kace mogu biti sa rastavljivim poklopcem što se vidi na slici.

 Kace sa vodenim dihtungom

Pored ovih plastičnih kaca radimo i kace u kojima se proces fermentacije odvija bez mogućnosti da u kacu uđe bilo šta (mušarci, ose, pčele i slično). To se postiže tako što se u prsten na kaci sipa voda u koju se spusta poklopac koji je ozračen.

Ove kace sa vodenim dihtungom našle su veliku primenu u fermentaciji grožđa i voća (jabuka, krušaka, kajsija, dunja). Na svaki kacu sa vodenim dihtungom postavlja se priključak za istakanje tako da se tečnost lako istoči.

 

OVE KACE RADIMO ZAPREMINE OD 250 L do 10 000 L ISKLJUČIVO PO NARUDŽBINI KUPCA